T. Boer & zn

T.Boer & Zoon

Opdrachtomschrijving

T. Boer & zn, een toonaangevend bedrijf in de vleesindustrie en onderdeel van de VanDrie group, was op zoek naar een nieuwe no-nonsense partner die, naast van procesautomatiseren, veel verstand bleek te hebben van de regels en standaarden in de voedselverwerkende industrie. Een pro-actieve partij die niet alleen achter de laptop blijft zitten, maar juist de fabriek ingaat om toegevoegde waarde te leveren aan het productieproces. 

T. Boer & zn beschikt over een geautomatiseerd krattenmagazijn voor de opslag van vlees. Om meer inzicht te krijgen in de transportbewegingen van dit magazijn is er de behoefte aan meer inzichten.

De oplossing - IoT in de praktijk

Het was Frank Woutersen die namens Hollander Techniek de kar mocht trekken en nog steeds verschillende verbeterprojecten begeleid. De pilot moest inzicht gegeven in het functioneren van het geautomatiseerde magazijn voor de opslag van vlees. Gegevens uit de PLC zijn gekoppeld aan de Microsoft Azure Cloud en omgezet naar begrijpelijke informatie. Via de Hollander IoT-app zijn de rapportage altijd en overal via smartphone op te vragen. Het krattransport wordt gemonitord. Wanneer deze volloopt wordt hiervan een alarm gegenereerd die vervolgens een push bericht naar de mobiele telefoon stuurt. De verkregen inzichten geven T. Boer een stevig handvat tot resultaatverbetering. Met behulp van enkele analysetools willen we vervolgens kijken naar de efficiency van de machine.” Het gaat bij dit pilotproject vooral om de gezamenlijke ontdekkingstocht naar constante verbetering van de uitvoering.”

 

Het IoT project was onderdeel van een groter project. Het volledige project is te lezen in onze Hollander Update.

Neem contact op

Frank Woutersen
Product Manager IoT
+31 55-3681320 | 

Mail Frank Woutersen

Projectinfo

Opdrachtgever:

T.Boer & zn / VanDrie group

Doorlooptijd:

2016 tot heden

Locatie:

Nieuwerkerk a/d IJssel

Segment:

Vleesindustrie

Deel deze pagina: