Monitoring ESA

 

Uitdaging van de klant

Bij ESA BV (kalverenslachterij en onderdeel van de VanDrie Group) komt proceswater vrij dat gezuiverd moet worden voordat het wordt aangeboden op de regionale waterzuivering. Aangezien de aansturing van de zuivering is verdeeld over verschillende procesbesturingen miste er een overkoepelend overzicht over de werking van de zuivering. Hierdoor kunnen management beslissingen over wijzigingen van de zuiveringscapaciteit niet onderbouwd worden met waardevolle data om een goede afgewogen keuze te maken.

Hoe kunnen we optimaal chemicaliën doseren? Hoe maken we optimaal gebruik van de bacteriën in het biologische zuivering? Welke effecten hebben de verschillende processtappen op de zuivering?

Hollander Techniek heeft de zuiveringsbesturing op een veilige wijze gekoppeld aan het datamanagement platform IoT Insights om deze management informatie inzichtelijk te maken.

Geleverde oplossing

De waterzuivering bestaat uit een aantal verschillende processtappen: voorzuivering, chemicaliën dosering, flotatie en biologische zuivering. Het overkoepelende overzicht in de zuivering ontbrak omdat de zuivering wordt aangestuurd vanuit verschillende procesbesturingen in het waterzuiveringsproces. Zonder dit overkoepelende inzicht zijn een aantal vraagstukken niet in te beantwoorden. 
Door het koppelen van de belangrijkste proceswaarden van de waterzuivering naar het data mangement platform zijn overkoepelende inzichten verschaft en kan de zuivering als geheel geoptimaliseerd worden. De inzichten worden gevisualiseerd op een dashboard die de actuele situatie in de zuivering weerspiegeld. In samenwerking met waterzuivering specialisten van IMD wordt de waterzuivering nu real-time gemonitord en geanalyseerd.

Hoe kunnen 'IoT Insights' u verder helpen?

Met Internet of Things kunnen we uw proces koppelen aan de cloud en u inzichten verschaffen die tot voorheen niet denkbaar waren. Met deze vernieuwde inzichten kunt u de juiste keuzes maken die onderbouwd zijn met data. Of het nu gaat om optimalisatie van uw productieproces, inzicht in uw energieverbruik, werkklimaat of locatie van uw eigendommen. Naast inzicht uit uw data kunt u via IoT Insights eenvoudig meldingen door laten sturen naar een gewenst device, of uw medewerkers een dashboard laten zien met trends, meldingen of statistieken. Dit alles afhankelijk van uw behoefte. Door gebruik te maken van cloud technologie wordt opslag van de data, back-up, onderhoud, updates, beheer volledig verzorgd, zodat u hier geen omkijken naar heeft.

 

Neem contact op

Frank Woutersen
Product Manager IoT
+31 55-3681320 | 

Mail Frank Woutersen

Projectinfo

Opdrachtgever:

ESA BV (Van Drie Groep)

Start:

2018

Locatie:

Apeldoorn

Segment:

IoT

Deel deze pagina: