ARN Recycling B.V.

Opdrachtomschrijving

ARN Recycling B.V. is een toonaangevende speler in de autorecycling. Het bedrijft streeft naar een optimale recycling van auto’s die bijdraagt aan de circulaire economie. Om dit mogelijk te maken heeft ARN een grote autorecycling plant in Tiel. De gehele ARN recycle plant bestaat uit 7 productiemodules met in totaal ca. 300 onderliggende machinedelen.

Om de effectiviteit van de productielijn bij ARN te meten werd al enkele jaren gebruik gemaakt van een OEE applicatie van een externe partij. Deze applicatie geeft aan de hand van beschikbaarheid, prestatie en kwaliteit een indruk van de performance van de productielijn.

Toch bleek het voor ARN een moeilijke uitdaging om hiermee de productie te verbeteren. Weliswaar had men inzicht in stilstand van de verschillende productiedelen maar vaak niet in de onderliggende storingsoorzaak. Het gevolg was dat men ad-hoc oplossingen doorvoerde en minder structureren verbeteringen aanbracht.


De oplossing - IoT in de praktijk

Hollander Techniek heeft haar OEE Insights oplossing aangeboden. De beschikbare data van ARN wordt via een beveiligde verbinding naar de IOT Insights omgeving verstuurd. In deze omgeving wordt de data verwerkt en waar nodig verrijkt met externe bronnen om vernieuwende inzichten te geven.

Voor ARN is eerst de effectiviteit van de productie is geanalyseerd. Daarbij bleek dat er een sterke behoefte was aan meer inzicht tussen stilstand van de productie en de alarmen die hiervoor gezorgd hebben. Daarom is aan de OEE Insights oplossing een alarm management module toegevoegd die aanvullende inzichten geeft over de specifieke alarmen die ervoor gezorgd hebben dat de productielijn tot stilstand is gekomen.

Bij een stilstand kan de machine operator het relevante alarm selecteren a.d.h.v. een advies welke door OEE Insights wordt gegeven. Hierbij is het voor de machine operators zo gemakkelijk mogelijk gemaakt om alarmen of andere stilstandsreden aan een stilstand te kunnen koppelen. De combinatie van deze gegevens geeft inzichten die voorheen niet voorhanden waren. Bijvoorbeeld nieuwe inzichten in alarmen gecombineerd met stilstandsredenen.

Alarmen worden automatisch gerangschikt op totale duur en frequentie waardoor hiermee haarfijn kan worden achterhaald welke alarmen de grootste problemen geven. Uiteindelijk kan men hierdoor de oorzaak (root cause) van de stilstand beter achterhalen zodat daarmee een structurele verbetering kan worden doorgevoerd.

Frank Woutersen
Product Manager IoT
+31 55-3681320 | 

Mail Frank Woutersen

Projectinfo

Opdrachtgever:

ARN Recycling BV

Doorlooptijd:

2018 tot heden

Locatie:

Tiel

Segment:

Recycling

Over OEE

Overall Equipment Effectiveness (OEE) is de verhouding tussen de hoeveelheid goede producten die een productiemiddel aflevert, en de maximaal haalbare productie.

Om de OEE te berekenen worden de machinebeschikbaarheid, de machineprestatie en de kwaliteitsefficiency met elkaar vermenigvuldigd.

Meer OEE Insights

Pareto Chart
Dashboard per machine

 
Bent u benieuwd wat OEE insights voor u kan betekenen?

Neem contact op

Deel deze pagina: