Data verzamelen

Inzicht begin bij de bron van de ruwe data. Met behulp van sensoren meten we de status van een machine, object of ruimte en sturen deze ruwe data door naar de beveiligde cloud waar de ruwe data wordt omgezet in strategische stuurinformatie.
Met verschillende sensoren meten wij uw (productie)proces. Denk hierbij aan metingen zoals:

Frank Woutersen
Product Manager IoT
+31 55-3681320 | 

Mail Frank Woutersen

Temperatuur

Temperatuur

Druk

Druk

Locatie

Locatie

Beweging

Beweging

Licht

Licht

Vochtigheid

Vochtigheid

OEE

OEE

Alarm

Alarm

Status

Status

Trilling

Trilling

PLC

In productieprocessen wordt veel gebruik gemaakt van PLC's om het machines te besturen. Deze controllers zitten vol met relevante data, maar wordt zeer beperkt gebruikt om het productieproces te verbeteren. Met onze PLC Gateway koppelen we uw machinebesturing met de cloud en geven u inzichten waarmee u uw productieproces kunt verbeteren.

Low Power Wide Area Netwerken

Met draadloze energiezuinige sensoren zijn er op een groot aantal plekken metingen uit te voeren. Deze sensoren versturen hun statusmeldingen, zodat afwijkingen gedetecteerd kunnen worden. LPWAN netwerken zijn uitermate geschikt om berichten door te sturen. Door het lage energieverbruik zijn metingen voor een lange tijd uit te voeren zonder de batterijen te vervangen. Doordat de sensoren batterij gevoerd worden is mogelijk om op locaties te meten die voorheen moeilijk of niet bereikbaar waren.

De 3 bekendste IoT netwerken zijn:

LoRaWan

LoRaWan of kortweg LoRa wordt sinds 2016 dekkend in Nederland aangeboden door KPN. Daarnaast is het mogelijk om met een eigen LoRa Gateway een private LoRa netwerk aan te leggen.

Sigfox

Sigfox is een Frans bedrijf dat een IoT netwerk biedt in grote delen van Europa en Amerika. Sigfox zend net als Lora haar signaal over de licentievrije 868MHz band.

NB-IoT

NB-IoT wordt door diverse telecomproviders aangeboden. Dit netwerkt kent een grotere bandbreedte dan LoRa en Sigfox waardoor grotere data pakketjes verstuurd kunnen worden. Deze internationale standaard is vastgelegd in de 3GPP.

Afhankelijk van uw situatie helpen wij u graag de juiste keuzes te maken om uw proces te optimaliseren. Benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan contact met ons op:

Neem contact op

Deel deze pagina: